Staroveký Rím, Ikar, 2024

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Staroveký Rím, Ikar, 2024
Staroveký Rím, Ikar, 2024

Staroveký Rím

    Spoznajte lesk starovekého Ríma a jeho vplyv na modernú civilizáciu v nádherne ilustrovanej publikácii o jednej z najmocnejších ríš sveta... Čítať viac

    Séria
    Podrobná vizuálna história
    Vydavateľstvo
    Ikar, 2024
    Počet strán
    320

    Spoznajte lesk starovekého Ríma a jeho vplyv na modernú civilizáciu v nádherne ilustrovanej publikácii o jednej z najmocnejších ríš sveta... Čítať viac

    • Pevná väzba
    • Slovenčina

    Pripravujeme,
    vychádza 22. 10. 2024

    Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude kniha dostupná.

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Sen jednej dcéry - Francine Rivers, Kumran, 2024

    Viac o knihe

    Spoznajte lesk starovekého Ríma a jeho vplyv na modernú civilizáciu v nádherne ilustrovanej publikácii o jednej z najmocnejších ríš sveta.

    Keď sa odvážny cestovateľ na vrchole Rímskej ríše vydal na cestu z pobrežia Čierneho mora k Gibraltárskemu prielivu či z Viedne po Dunaji do Asuánu, do cieľa sa dostal výlučne po rímskom území. Cestovať po Rímskej ríši znamenalo pohybovať sa v pletive vzťahov, v ktorom bol každý občan súčasťou zložitého systému priazne, záväzkov a vzájomnosti. Kniha sa zaoberá formovaním týchto vzťahov, výslednou premenou ľudí a krajiny rímskeho sveta, ako aj hlasmi a skúsenosťami tých, čo obývali tento svet. Dozviete sa, ako sa jedinečná identita Rimanov utvárala v interakcii s inými národmi a ako ju ovplyvňovali náboženské a spoločenské tradície tých, s ktorými prichádzali do styku.

    Kniha na pozadí fascinujúcej rímskej spoločnosti zachytáva vyše tisíc rokov dejinotvorných udalostí, politických turbulencií a vojenských výprav. Prostredníctvom ohromujúcich fotografií a úžasne podrobných rekonštrukcií približuje kultúrne poklady aj znamenitú architektúru Ríma a rozpráva príbehy o Rimanoch a národoch, ktoré si podrobili, o politikoch i cisárovnách.
    Čítať viac

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčila kniha vám?

    Vydavateľstvo Ikar

    Čítať viac

    „Láska, povedal, je ako tá najjasnejšia galaxia, ktorá nikdy nezhasne! “

    Ryby nemajú nohy - Jón Kalman Stefánsson, 2016
    Ryby nemajú nohy
    Jón Kalman Stefánsson