Staroveký Egypt, Ikar, 2023

38,02 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo

Staroveký Egypt

Podrobná vizuálna história

    Objavte svet faraónov a ich výnimočný odkaz v tomto fascinujúcom sprievodcovi starovekou egyptskou civilizáciou... Čítať viac

    Vydavateľstvo
    Ikar, 2023
    Počet strán
    320

    Objavte svet faraónov a ich výnimočný odkaz v tomto fascinujúcom sprievodcovi starovekou egyptskou civilizáciou... Čítať viac

    • Pevná väzba
    • Slovenčina
    39,90 €

    38,02 €

    -5 %
    Na sklade 2 ks
    Posielame ihneď

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Lastovičie leto - Kristy Woodson Harvey, DOT., 2024

    Viac o knihe

    Objavte svet faraónov a ich výnimočný odkaz v tomto fascinujúcom sprievodcovi starovekou egyptskou civilizáciou.

    Staroveký Egypt je jednou z najznámejších a najzáhadnejších starovekých civilizácií a zároveň jednou z najdlhších civilizácií, lebo zahŕňa obrovské časové rozpätie. Pamiatky starovekého Egypta, najmä obrovské kráľovské pyramídy a rozsiahle chrámy, patria k najväčším architektonickým triumfom ľudstva a zdajú sa ešte úžasnejšie, keď si uvedomíme, aké jednoduché nástroje sa používali na ich stavbu.

    Dedičstvo starovekého Egypta tvoria aj nádherné predmety, ktoré vyjadrovali náboženskú oddanosť a nádej na posmrtný život mnohých tisícov Egypťanov a patria k najobľúbenejším muzeálnym exponátom na celom svete. Tieto poklady sa neobmedzujú iba na veľkolepé a slávne predmety, ako je napríklad Tutanchamonova zlatá posmrtná maska alebo Rosettská doska. Patria k nim aj archeologické nálezy, ktoré nám pripomínajú, že starovekí Egypťania boli skutoční ľudia.
    Dejiny Egypta však neboli nepretržite stabilné a kniha sleduje aj kolísavé osudy egyptského štátu, ktorý súperil so silnými regionálnymi rivalmi. Zaoberá sa vládou jednotlivých kráľov a kráľovien a tým, ako zmenili smerovanie egyptských dejín a kultúry.

    Kniha zahŕňa 3 000 rokov politických intríg, kľúčových udalostí a kultúrnych úspechov tejto krajiny, predstavuje najvzácnejšie poklady, architektúru a archeologické nálezy rozmanitej staroegyptskej spoločnosti. Prostredníctvom bohatého fotografického materiálu a špeciálne vytvorených virtuálnych rekonštrukcií skúma vnútorné fungovanie všetkých aspektov tohto strateného sveta od roľníkov a obchodníkov cez najvyšších kňazov až po faraónov.
    Čítať viac
    Originálny názov
    Ancient Egypt
    Počet strán
    320
    Väzba
    pevná väzba
    Rozmer
    260×310 mm
    Hmotnosť
    1970 g
    ISBN
    9788055189321
    Rok vydania
    2023
    Naše katalógové číslo
    1950149
    Jazyk
    slovenčina
    Preklad
    Vydavateľstvo
    Ikar
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    5,0 / 5

    1 hodnotenie

    1
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčila kniha vám?

    Vydavateľstvo Ikar

    Čítať viac

    „Keď som nemal čo stratiť, dostalo sa mi všetkého. Keď som prestal byť tým, kým som bol, našiel som sám seba. Keď som spoznal poníženie, a napriek tomu som kráčal ďalej, pochopil som, že si môžem slobodne vybrať osud.“

    Záhir - Paulo Coelho, 2008
    Záhir
    Paulo Coelho